Osmangazi EDAŞ’tan, 5 ilin elektrik şebekesine 480 milyon liralık yatırım
Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak’da 1,8 milyon abone ile 3 milyona yakın tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti veren Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), 2020 yılı içerisinde bölgenin elektrik dağıtımına 480 milyon TL’lik yatırım yaptı. Geçtiğimiz yıl hizmet verdiği illerde 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştiren şirket, önümüzdeki yıl ise 600 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyor.
Osmangazi EDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, hizmet verdikleri 5 ilde elektrik dağıtım hizmetinin daha kaliteli, sürekli ve çevreye uyumlu bir şekilde sunulması amacıyla bu sene yaklaşık 480 milyon TL’lik teknoloji, alt ve üstyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, dönemsel olarak yaklaşık 1500 kişiye de iş olanağı sunduklarını kaydetti.
“Sektörde sera gazı hesaplayan ve doğrulatan ilk şirket oldu”
Yalçın, bu yıl gerçekleştirdikleri yatırımların yüzde 6,6’sını teknoloji alanında gerçekleştirdiklerini belirterek “Akıllı röleler, coğrafi bilgi sistemi kullanıcı lisans alımı, SAP, SRM geçiş proje lisansı, abone yönetim sistemi geliştirilmesi, felaket kurtarma merkezi, bilgi güvenliği ve olay yönetimi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yatırımları teknoloji alanında gerçekleştirdiğimiz en önemli faaliyetlerimizdir. Ayrıca tüketicilere daha iyi hizmet verebilmek için 7 gün 24 saat bilgiye erişim hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl web sitemizi yeniledik. Yenilenen web sitemiz ile aboneler, bağlantı süreçlerinden ve gerekli evraklara kadar aradıkları tüm bilgiye detaylı bir şekilde ulaşabiliyor. Web sitesi üzerinden en az 48 saat önce planlı çalışmalardan haberdar olunabiliyor, bilgilerini güncelleyen tüketiciler sms alma imkânına kavuşuyor” diye konuştu.
Hizmet verdiği 5 ilde atıkların kaynağından ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması, hammadde ve enerji tasarrufu sağlanması amacıyla çalışma alanlarında çevreci uygulamaları hayata geçiren şirketlerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandığına dikkat çeken Yalçın, “2019’da gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını hesaplayarak, ISO 14064 Sera Gazı Emisyonu Hesaplama ve Doğrulama Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan ilk elektrik dağıtım şirketi olduk” ifadelerini kullandı.
“Kadın işe alımlarında yüzde 10 artış sağlandı”
Yalçın, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla ‘enerjimiz eşit’ sloganı ile çalışmalarını sürdüren şirketlerinin, bu kapsamda kadınların ekonomik yaşamın içinde artarak yer alabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştiren ve en önemli küresel özel sektör girişimlerinden Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer aldığını vurguladı.
Sürdürebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli halkalarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği programı kapsamında çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yalçın, “Açık pozisyonlara en az bir kadın aday şartı ile başladığı çalışmalarla kadın işe alımında yüzde 10, mühendis kadın sayısında ise yüzde 4 artış kaydettik. Toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı olarak mentorluk programı uyguluyoruz” ifadelerini kullandı. Yalçın ayrıca, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüse rağmen gerekli tedbirleri alarak çalışmaları kesintisiz olarak sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda Osmangazi EDAŞ ile Prizma AŞ iş birliğinde kullanıcıların şebeke bağlantısı başvurularındaki işlemlerinin online platformda yapılmasını ve işlemlerin çok daha kısa sürede tamamlanmasını sağlayan PWIRE sistemindeki hizmetlerden Nisan ayının sonuna kadar ücret alınmadan faydalanmasını sağladıklarını söyledi.
Haberlere Dön